Kaker,  Mat

Spinatkake med ostekrem

Ja, du leste riktig; Spinatkake. Dette fikk jeg servert på en restaurant tidligere i vinter, og bestemte meg umiddelbart for at jeg måtte prøve å lage en selv. Gulrotkake er godt etablert i de norske hjem, men spinatkake får de fleste til å rynke på nesen. Men tro meg, denne kaken er knallgod!

Jeg serverte denne i bursdagen min rett før helgen, og kan vel si at samtlige av gjestene var skeptiske. Likevel ble de overbevist om at dette slett ikke var en dum idé. Broren min hadde bestemte seg for at den ikke skulle smake noe godt, og ble skuffet over å like den. Han har faktisk skrevet er eget blogginnlegg om det han omtaler som en «ugresskake» her. Svigermor sendte sms dagen etter og ba om oppskriften, noe jeg tar som et godt tegn.

Så til alle skeptikere der ute; Her er oppskrift på en ny, grønn favoritt. Tro det eller ei, den smaker kake, ikke grønnsak 😉

Ingredienser

3 egg

1 vaniljestang

2,5 dl sukker

2-3 ss sitronsaft

3 håndfuller fersk spinat (vasket)

1,5 dl nøytral olje, eller kokosolje

5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

0,5 ts salt

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Ostekrem

600 g kremost naturell

4 dl melis

1,5 ts vaniljeekstrakt

1 ss melk

3 ss sitronsaft

Forvarm ovnen til 175 C

Finn frem blenderen, og ha i egg, innmaten av en vaniljestang, sukker, sitronsaft, og spinat. Kjør dette til det blir en glatt puré.

Ta så av det lille lokket på toppen, og ha i oljen mens blenderen fortsatt går på lav hastighet (sånn at det ikke spruter utover).

Deretter blander du sammen de tørre ingrediensene, og har dem i litt etter litt i blenderen. Bruk «puls» modus på blenderen. Dersom blenderen din ikke klarer det, kan du også vende det inn med en slikkepott, med raske, bestemte bevegelser.

Ha kakerøren i en rund kakeform (22-24 cm), og stek på midterste rille i 30-40 minutter. Kaken er ferdig når det ikke henger deig igjen på pinnen du stikker ned i midten, og da er den også lett lysebrun på toppen.

Når kaken er i ovnen blander du alle ingrediensene til ostekremen i en kjøkkenmaskin. La den gå i noen minutter for å få en luftig og god ostekrem. Juster med sitronsaft og melis for å få den sur/søt, og for å få den tykkelsen du ønsker. Sett ostekremen kjølig sånn at det blir litt fastere.

Når kaken er avkjølt deler du den i fire. Toppen på kaken kutter du akkurat der den begynner å bue oppover. Det blir tre lag med kakebunn, og tre med ostekrem. Toppen du skar av smuldrer du opp innmaten av, og bruker de grønne smulene som «pynt» på/rundt kaken.

Foto: Andreas Nysveen

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *