New York,  Reise

Turistfeller, eller?

Brooklyn Bridge, Time Square, trappen til Carrie Bradshaw. Noen sier «turistfelle», jeg sier «hva så?». Når jeg er ute og reiser, da ønsker jeg selvfølgelig å se de mest kjente tingene. Om det hoper seg opp med hundrevis av turister, som vil ta det samme «obligatoriske» bildet foran en bygning, bro, trapp eller butikk, så får det heller være. Når jeg først har reist et sted, så må det dokumenteres.

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er an av dem. Jeg er turisten som går med opp til tre ulike kameraer på meg, kilometer etter kilometer, for å få med meg alle disse «obligatoriske» tingene som jeg kan ta de «obligatoriske bildene» foran. Av og til lager jeg min egen vri på bildene, andre ganger poserer jeg akkurat som de fleste andre turister; rett opp og ned, foran noe. Orginalt eller ikke, jeg liker bildene fordi de gir meg minner fra steder jeg har besøkt, og fordi jeg kjenner meg igjen i andres bilder fordi de er make til mine *hehe*.

Her er noen av mine obligatoriske turist bilder fra New York (en reise som begynner å bli lenge siden).

Brooklyn Bridge – En meget befolket bro, som binder sammen de to bydelene Manhattan og Brooklyn. Her får man en fin utsikt bort på (istedenfor opp på) alle skyskraperne.
Time Square – Dette er den største turistfellen av dem alle.
«Been there, done that!»
66 Perry St. Trappen opp til Carrie Bradshaws leilighet i «Sex and the city». Om man liker serien eller ei, så ville jeg absolutt tatt turen innom denne gaten, for den er utrolig koselig. Den skiller seg skikkelig ut fra resten av storbyen. En rolig gate, med blomster og lyslenker som dekor utenfor leiligheter og små cafeer.
Flat Iron Building – Denne kom vi over på vei til noen annet. Jeg ble sjokkert over hvor smal denne bygningen faktisk er.
Dette bygget har vært med i en rekke filmer. Spør du meg er det obligatorisk å se bygget du har sett i filmene, og eventuelt filmene om du har sett bygget. Dette gjelder forsåvidt alt som er virkelig/på film.
Alle jenters drøm – i alle fall min! Den kjente brudekjolebutikken, fra TV-programmen «Say Yes to the Dress» befinner seg også i New York.
#Starstruk
Best av alt var at de holdt på å spille inn nye episoder da vi var inne i butikken. Dette var et stort øyeblikk for en kommende brud <3
Et annet bilde jeg følte var obligatorisk å ta i denne fantastiske byen; Gangfelt-bildet. Haha, det er jo egentlig helt latterlig, men jeg måtte liksom ha et sånt bilde. Amerikanske flagg og gule taxier er selvfølgelig et stort pluss.

Er det flere enn meg som føler enkelte bilder er obligatoriske å ta, uansett hvor kleint det måtte være i det sekundet det blir tatt?

Den eneste «turistfellen» jeg føler man må unngå er å ta feile sko. Her er et gratis tips fra meg til deg: Det er helt avgjørende å ha på gode sko, som gjør at du kan traske gatelangs i jakten på det perfekte bildet (som er helt likt til alle andre sine bilder). Man vil jo ikke misse «blinkskuddet» på grunn av vonde bein 😉

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *