Asia,  Reise

Den kinesiske mur

Det er travelt å være turist, særlig når man vil se mest mulig på noen få dager. Ettersom hovedferien vår er i Vietnam, og Kina er en slags bonus, så hadde vi bare to og en halv dag i Beijing, før turen sørover startet. Vi tenkte at det kom til å gå fint, og hadde lagt opp en plan for hvordan vi skulle få sett mest mulig i løpet av dagene der. Det vi ikke hadde med i beregningen er at avstandene på kartet er mye større i virkeligheten. Det vil også si at «turistområdene» er større, og det tar lengre tid å gå fra A til B, for å få med seg alt.

Hovedgrunnen for at vi la turen til akkurat Beijing var at vi ønsket å se den kinesiske mur. Dette har stått høyt på min «bucket list», og når muligheten til å se den var der, da måtte vi ta den.

Vi dro til muren ved Mutianyu, som er en mindre folksom del av muren. For all del, det var nok folk der, men vi slapp å gå i en konstant kø, og etter et lite stykke forsvant de fleste. Med andre ord er denne delen fin dersom man ønsker bilder uten tusen kinesere med store solhatter og paraplyer. Har man tålmodighet kan man også klare å få bilder så og si uten folk.


Vi kjøpte oss drone før denne turen, for å kunne ta bilder og film fra blant annet muren.

Vi er veldig glade for at vi bestilte en organisert tur hit. Det vil si at vi ble hentet av en minibuss på hotellet om morgenen, kjørt til muren, tok gondol opp til muren, der hadde vi fire timer som vi kunne disponere slik vi ønsket, deretter tok vi bobbane ned fra muren, og ble så kjørt tilbake til hotellet. Billettene ble også kjøpt for oss, og vi slapp unna alt som heter kø. En veldig behagelig måte å oppleve muren på.

Og for de av dere som måtte lure; ja, muren er bratt. Den følger terrenget, og den består av bittesmå trappetrinn som er grusom å gå i. På bildet under demonstrerer mannfolka hvor bratt det er. Det ser ut som om de lener seg fremover, men faktisk står de rett opp og ned. Det er jeg som har snudd kameraet for å vise hvor bratt det faktisk er.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *