Kaker,  Mat

Plommekake med sjokolade

Det beste med høsten er å lage mat med frukter og bær fra hagen. Dette gjør (etter min mening) den litt kjipe overgangen fra sommer til høst noe bedre. Etter at vi flyttet i leilighet har vi ikke lenger en hage som bugner av godsaker, men det har svigers, og de deler gjerne 🙂 I løpet av den siste tiden har vi fått 150 plommer rett fra hagen deres, og de måtte jeg selvfølgelig bruke til noe fornuftig. Så hva er vel bedre enn en rykende fersk plommekake med sjokolade? Jeg er usikker, men kanskje en plommekake som har stått en dag…? Uansett om du liker kaken rykende fersk, eller ikke; her er oppskriften på kaken jeg laget i helgen.

En klassiker på høsten.

2 egg // 110 g sukker // 50 g smeltet margarin // 1 dl seterrømme // 180 g hvetemel // 1,5 ts bakepulver // 100 g mørk sjokolade // plommer

Kakeform 24 cm i diameter

I stekeovn: 175°C i ca 35-40 minutter på nederste rille.

1. Pisk eggedosis av egg og sukker.

2. Hell i smeltet margarin og seterrøme.

3. Bland inn hvetemel og bakepulver. Bland til det ikke er noen klumper i røren.

4. Grovhakk sjokolade, og vend inn i røren med en slikkepott. Hell så røren i en smurt kakeform.

5. Vask og del plommene i ønsket størrelse. Dytt dem så litt ned i kakerøren i et pent mønster.

6. Stek kaken. La den kjøle seg ned noen minutter i formen før du tar den ut. Server kaken med det samme, når sjokoladen fortsatt er rennende, med is, eller dagen etter, når sjokoladen har stivnet igjen til deilige sjokoladebiter.

Velbekomme

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *