Asia,  Reise

Sommerpalasset

Vi hadde ikke mange dagene i Kina, men fikk likevel sett noen av de viktigste tingene i Beijing. Dette er ting/steder jeg føler man må få med seg dersom man er i byen. Jeg har tidligere skrevet om da vi var på den kinesiske mur, men vi besøkte også «sommerpalasset», «himmeltempelet» (som var like ved hotellet vårt), og «den himmelske fredsplass». Den forbudte by, som har hovedinngang fra sistnevnte, kom vi ikke inn i, fordi det viste seg at det kun var et begrenset antall billetter for å komme inn, og derfor burde man kjøpe dette på forhånd. Ettersom vi reiste videre dagen etter fikk vi ikke kommet inn, og den forbudte by forble forbudt for vår del.

Den himmelske fredsplass

Sommerpallasset var derimot en flott opplevelse. Det var, som med alt annet i byen, mye større enn forventet, og vi gikk rundt på området i flere timer. Etter min mening blir det ikke mer «kinesisk» enn dette, med tanke på musikken i området, arkitektur o.l.

Sommerpalasset

Da vi besøkte sommerpalasset var det utrolig varmt. Jeg kan ikke huske at jeg har opplevd en så ekstrem varme noen annen plass, og svetten silte nedover på alle. Denne viften var kanskje sommerens beste kjøp, da den i alle fall gav oss litt vind i varmen.

Snakker vi årets lillesøster? Vann og «vind» var redningen vår denne, og alle de andre varme dagene.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *