Asia,  Reise

På to hjul i Vietnam

Favorittbyen min i Vietnam er uten tvil Hoi An. Dette er en koselig, gammel skredderby, hvor det yrer av turister i gatene, som lyses opp av fargerike lanterner på kvelden. Rett utenfor denne byen ligger derimot et fantastisk lite sted, rett ved stranden. Det heter An Bang, og består av en gate med mange små hoteller og restauranter. Det blir nesten feil å kalle det hoteller, for det er heller små hytter, eller leiligheter som lokalbefolkningen leier ut. Men uansett hytte eller hotell, det er et fantastisk lite og sjarmerende sted, og en sykkeltur mellom dette stedet og denne byen tar bare en liten halvtime.

Man sykler langs bilveien, forbi risåkre og kyr. Det er en utrolig koselig sykkeltur, og vi syklet den mange ganger den uken vi var i dette området. Alle tre bestilte nemlig klær hos en av de mange hundrede skredderne i byen, og det ble en ny sykkeltur for hver prøving.

Jeg må si jeg savner late dager i Vietnam, da dagens store gjøremål var å begi seg ut på denne sykkelturen i alt for mange varmegrader.


Mange vil kanskje si at det er upraktisk å sykle i kjole, men med en sykkelshorts under, så mener jeg at det er helt innafor, og man trenger ikke være redd for at den blåser opp. Litt vind i varmen var bare herlig.

Bilder: Andreas Nysveen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *