Dessert,  Mat

Bringebær og lime mousse

Dette er noe av det beste jeg har spist. I helgen laget jeg denne fantastiske desserten, og den må dere bare prøve. Lett å lage, og fantastisk god på smak. Dette er den perfekte kombinasjonen av søtt og surt, og hver munnfull smaker sommer.

Ingredienser (4 stk)
4 gelatinplater
250 g frosne bringebær
65 g sukker
1 lime
2,5 dl kremfløte
100 g gresk yoghurt
1,5 ts vaniljesukker

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann.

Ha bringebær og sukker i en liten kjele. Rasp skallet av limen, og press ut saften av halve. Kok opp, og la dette småkoke til bærene er ting og most. Du kan gjerne bruke en stavmikser for å mose bærene til en puree.

Ta kjelen av platen. Klem ut vannet av gelatinplatene, og rør dem inn i den varme pureen. Sil pureen sånn at bringebærfrøene forsvinner. La det avkjøle seg til romtemperatur.

Pisk kremfløte, gresk yoghurt og vaniljesukker til en myk krem. Rør den romtempererte pureen inn i kremen, og fordel det i serveringsglass. Sett glassene i kjøleskapet i minst fire timer (gjerne over natten).

Før servering kan du pynte med bringebær og raspet limeskall.

Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *